ZenithOptimedia

Již při první prohlídce areálu na architekty zapůsobil prostor bývalé průmyslové budovy, původně výrobny obalových a reklamních materiálů. Hlavním cílem se tedy stalo zachování a vypíchnutí průmyslového vzhledu, holé výrazné infrastruktury v kontrastu s nově vestavěnými moderními prostory. Betonové nosníky, vysoké stropy a stěrkové podlahy jsou doplněny kreativními prostory. V tmavě šedivých boxech nalezneme barevné telefonní budky, sedací plochy, odpočívadla.

Realizace vychází z moderního přístupu ke kancelářskému provozu. Zaměstnanci mají během pracovní doby dostatek prostoru na odpočinek, setkávání s kolegy a odreagování. Koncentrace a výkon na pracovišti je vyvážen adekvátní volnočasovou plochou s možností hraní her, coworkingu či vyřizování osobních záležitostí. Čistý a jednoduchý openspace v bílošedých odstínech slouží především pro práci, barevné a kreativní společné prostory jsou určeny právě pro kreativní meetingy, relax a dobití energie.

Tvrdé a hladké plochy chladného interiéru osvěžují měkké a akusticky pohltivé teplé materiály. „Chlupáče“ jsou příjemné na omak, vybírány ze škály odstínů firemních barev, vybízejí k ulehnutí. Vzhled akcentují výrazné LED panely, které se odrážejí v epoxidovém průmyslovém nátěru. Do podhledů jsme zapustili bodová jednoduchá svítidla.

Celkově se interiér nachází ve 3 patrech propojených halou a schodištěm. Jedná se o otevřený pracovní prostor, některé části byly dle požadavků investora odděleny prosklenými příčkami. Všechny samostatné kanceláře jsou orientovány do společných barevných „středů“, kde se zaměstnanci jednou za čas scházejí a sdílejí své pracovní prožitky. Kanceláře by měly posloužit jak vysokému nasazení, tak denním potřebám – dobít energii, pročíst denní tisk u šálku kávy, zasmát se s kolegy.